Párizs - Loire menti kastélyok
További kérdése lenne? Keressen minket bátran:

Telefonon: +3670 930 7870 (H-P: 9 és 17 óra között)
E-mailben: utak@indulhatunk.hu
Irodánkban: 1056 Budapest, Váci utca 9.
Legkedvezőbb indulás: -
Időtartam: jelenleg nem elérhető
Alapár, egy személyre: -
Kategória:
Utazás módja:
Ellátás: -
Az ár tartalmazza:
-
Az ár nem tartalmazza:
-

A Loire volgye

A híres videk a Loire folyó kozepső szakaszán terül el, mintegy 200 km hosszúságban. A Loire szelíd volgye Franciaország leglátványosabb turisztikai celpontja. Pompás kastelyai es parkjai a főúri elet dicsőseget es oromeit hirdetik. A volgy szepsege es bősege valaha csak a kiváltságosok osztályresze volt, a francia  udvar elte itt belterjes eletet az uralkodó kozeleben.
A XV. századtól a XVIII. századig a Loire volgye volt a francia nemesseg játszótere, akik a nemzet gazdagságát kiaknázva fenyûzõ kastelyok kiterjedt szomszedságát húzták fel. A korábbi vedelmi celokat is ellátó epítmenyek fokozatosan hóbortos kejlakokká alakultak át, s a magányos hegycsúcsok helyett volgyekbe vagy olyan vízpartra kerültek, ahol harmonikusan illeszkedtek a kornyezetükbe.

2010. április 1-8., június 10-17., július 19-26., szeptember 9-16.

1. nap: Utazás...indulás...
Utazás rendszeres pihenőkkel a tranzitszállásra. Érkezes az esti órákban.

2. nap: Párizs...
Reggeli után utazás Párizsba. Autóbuszos városnezes kereteben kezdünk ismerkedni a francia fővárossal. Latin negyed: Sorbonne, Pantheon, Luxemburg kert, Szent Mihály korút. Montparnasse negyed, Invalidusok. Programunkat fakultatív szajnai hajókirándulás zárja majd. Szálláshely elfoglaása a keső esti órákban.

3. nap: Párizs...
A jobb part számtalan látnivalója vár ránk: Bastille ter, Mocsár negyed, Pompidou Kozpont, Concorde ter, Opera, Champs-Elysees, Diadalív. Gyalogos városnezesünk a Cite szigeten folytatódik: Párizs ókori bolcsője, a Notre-Dame, a Szent Kápolna, a Forradalom siralomháza mind itt sorakoznak fel. Mindezek után a Louvre csodálatos múzeumába invitáljuk Önoket. Esti seta a Montmartre-on: a Moulin Rouge, hangulatos piano bárok, a Festők tere, a Sacre-Coeur bazilika es egy esti panoráma zárja programunkat.

4. nap: Párizs -Versailles - Chartres...
Letűnt korok Párizsát mogottünk hagyva a jovőbe utazunk: cel a párizsi "Manhattan city", a Defense negyed. A csúcstechnológiás epítkezes felhőkbe nyúló mesterseges megalitjai egeszen más világba kalauzolják a látogatót. Élmenyekben itt sem lesz hiány. Innen meg egy búcsúpillantást vetünk Párizsra, es ismet indulunk a múltba. Pompa es sotetseg, hahota es elfojtott sikolyok, modorosság es fertő, es ki tudja meg hány felvillanó kep koszont vissza ránk a Napkirály hajdani versailles-i palotájának falai mogül. Termeszetesen megcsodáljuk a kertet, a Kis-es Nagy Trianon palotákat, valamint XVI. Lajos felesegenek faluját. Mindezek után a kastely szomszedságában egy kellemes ebed aligha visszautasítható. Ebed után indulunk Chartres városába. A Világorokseg tagjai koze sorolt katedrálisa a franciaországi Mária-kultusz egyik legfontosabb helyszíne. Tobb ezer negyzetmeternyi üvegablaka, ma is látható labirintusa es számos egyeb reszlet, mind a kozepkor miszteriumát őrzik. Kapuján belepve reszleteiben fogjuk megfejteni a hajdan kor rejtett osszefüggeseit. A katedrálisból kilepve gyonyorű setát teszünk a XIII. századi város hamisítatlan emlekei kozott. Az esti órkában erkezünk a Loire folyó menti szálláshelyünkre.

5. nap: Blois - Chambord - Cheverny - Chaumont...
Ezen a napon negy kastelyt látogatunk meg. Kezdjük Blois-ban. A feudális grófok várából királyi szekhellye előlepett város es kastely vitathatatlanul Párizs riválisakent hagyott nyomokat a Loire torteneteben. Ezután Chambord kovetkezik. A Loire videkenek legnagyobb kastelya uralkodók es műveszek lángoló kepzeletvilágából született. Építesenek korülmenyeit máig homály fedi. Folytatjuk Cheverny-ben. A reszben lakott kastely berendezese, mertani pontossággal megtervezett parkja, trófea gyűjtemenye egyik ámulatból a másikba ejtik a látogatót. A nap zárásakent Chaumont-ba látogatunk. A kozepkori jelleget őrző kastely Medici Katalintól Napóleonig titkos esemenyek cinkosakent kíserte vegig a múlt századokat. Szállás.

6. nap: Chenonceaux - Amboise - Tours
Reggeli után Chenonceaux-ba indulunk. A Cher folyóra epült "híd kastely"-t hosszú századokon keresztül csak holgyek alakították, de a legzordabb ferfiszíveket is megdobogtatja. Ma minden egyes resze letűnt korok híres dámáiról zeng dalokat. Nehány kilometer után elerjük Amboise-t. Itt található a legelső reneszánsz királyi kastelyok egyike. Kápolnája őrzi Leonardo da Vinci foldi maradványait. Napnyugta fele beterünk egy tobb száz eves pincebe, ahol a híres tourain-i borokat kóstoljuk meg. Ezután Tours-ba, pannóniai Szent Márton városába utazunk. Elbűvolő reszleteit az esti fenyekben csodálhatjuk meg. Szállás.

7. nap: Orleans - Reims
Ezen a napon Jeanne d'Arc diadalmenetenek legfontosabb állomásaiból kapunk egy kis útravalót. Delelőtt Orleans-ba utazunk, a Szűz legfenyesebb győzelmenek helyszínere. Delután Reimsben tartunk pihenőt. A számos királyi koronázásnak helyt adó katedrális megtekintese es autóbuszos városnezes után folytatjuk utunkat szálláshelyünk fele.

8. nap: Freyming Merlebach - Budapest
Rovid pihenőkkel folyamatosan utazunk haza. Megerkezes Budapestre a keső esti órákban.

Utazás: autóbusszal Szállás: P.Classe + ** szálloda Párizs külvárosában Ellátás: reggeli

 

Reszveteli díj:

109.900,-Ft/fő

Belepők:

2 napos múzeumberlet ára: 32€

Metrójegy: 1,5 €

 

 

 

4 napos múzeumberlet ára: 48€

10 db-os metrójegy: 11,1 €

Gyermekár:

89.900,- Ft/fő

 

Louvre magyar nyelvű tárlatvezetessel: 25€

Versailles fakultatív kirándulás: 30€

Egyágyas felár:

40.000,-Ft/fő

 

Setahajózás a Szajnán: 11€

Montparnasse torony: 10,5€

Biztosítás:

3.680,-Ft/fő

 

Eiffel torony - gyalog 1. es 2. emelet: 4€

Versailles / Kert: 7€

Sztornóbiztosítás:

1,5%

 

lifttel az első emelet: 4,5€

Invalidusok + Napoleon sírja: 8€

lifttel a második emelet: 13€

Orsay Múzeum: 8€

Pantheon: 7,5€

Viaszmúzeum: 16€

Sainte Chapelle: 7,5€

Rodin Múzeum: 6€
Notre Dame torony: 5,70€        Bormúzeum: 12€
Loire-volgye - 1 kastely: kb. 7-9 € Borkóstoló: 10€

Kezete
Vége
Ár
Megjegyzés
[@view]
Foglalja le most!

Franciaország utak,

Blois utazás
:

Párizs - Loire menti kastélyok

Kérem várjon...
Ha a fenti ajánlat tetszett, ezeket is nézd meg!
Értesüljön
ajánlatainkról!
Akciós
Belföldi ajánlatok
Hotel Négy Évszak*** superior
04.20-án 19 órától élőzenével egybekötött vacsora.
Tó Wellness Hotel
Meglepetés programok (sajtkóstoló, pálinka kóstoló, borkóstoló...)
Oxigén Hotel**** & ZEN Spa
Gyermeke garantálan élvezni fogja a kreatív kézműves foglalkozásokat.
Minaret Hotel Eger***
31 500 Ft / 3 éj
Legfrissebb ajánlatok
Tó Wellness Hotel Hosszú hétvégék 3 éj
59 850 Ft-tól
Hotel Karos Spa Karosi varázs
35 800 Ft-tól
Vértes Konferencia és Wellness Hotel Húsvét
29 900 Ft-tól
Zichy Park Hotel Pünkösdi Piknik Bikácson
25 800 Ft-tól
Kék Duna Wellness Hotel Örök Ifjú csomag
11 610 Ft-tól
Fried Kastély Szálloda és Étterem Húsvét
44 970 Ft-tól
Hotel Caramell Caramell húsvét 2 éj
49 900 Ft-tól
Hotel Piroska****Bük Wellness hétköznapok
23 900 Ft-tól
Kincsem Wellness Hotel Pünkösd a Bakonyalján 2 éj
23 000 Ft-tól